Mjuka och fluffiga frallor.
500 g vetemjöl
14 g torrjäst
2 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 ägg
50 g smör
Antal frallor: 8-12
- Blanda mjöl och salt.
- Värm mjölk och socker till 40 grader.
- Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken.
- Häll över degvätska i mjölet.
- Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis.
- Dela degen i 8-12 bitar.
- Forma frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kladdig kan det underlätta att olja in händerna.
- Låt jäsa 45 minuter under bakhandduk.
- Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
- Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrö om så önskas.
- Grädda i ca 10 minuter.
