Riktigt lyxig pastarätt!
Räkor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk vitlökspulver
1/2 msk paprikapulver
1 msk rapsolja
Smör
4-5 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
3 dl körsbärstomater
250 g broccoli
3 nävar babyspenat
Parmesan
Antal portioner: 4
- Sätt pastavatten på kokning. Pastan tillagas så att den blir klar lagom tills att den ska blandas i såsen.
- Torka räkorna med hushållspapper.
- Blanda räkorna med salt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver och olja.
- Stek i smör tills att räkorna fått lite yta.
- Hacka broccolin.
- Lägg räkorna åt sidan.
- Pressa ner vitlöksklyftorna i kastrullen och stek dem en halv minut.
- Häll sedan i vin och grädde.
- Låt broccolin koka med på medelhög värme i 5 minuter.
- Lägg i tomater och spenat på slutet.
- Blanda slutligen i pastan och räkorna.
- Riv över lite parmesan.