En mustig och smakrik sås till pastan!
200 g champinjon
300 g gul lök
Smör
800 g kycklingbröstfilé
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 tsk ljus soja
5 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
- Sätt på pastavatten.
- Skiva svampen tunt.
- Salta och stek den på medelvärme så att en del av vätskan försvinner.
- Hacka löken fint och stek den i smör på medelvärme tills den mjuknat.
- Salta och stek kycklingen i olja i en het panna för att ge den lite yta.
- Häll i pastan i pastavattnet (om koktiden är 10 minuter).
- Häll stekspadet från kycklingen över svampen och löken som nu får puttra i en gryta.
- Vispa i vetemjölet och sedan mjölk och grädde.
- Låt såsen tjockna.
- Strimla kycklingen.
- Smaka av såsen med soja, salt och peppar.
- Riv i vitlöken.
- Låt sedan kycklingen koka med i såsen så att den blir tillagad helt igenom.
- Blanda i pastan.