En mustig och smakrik sås till pastan!

200 g champinjon
300 g gul lök
Smör
800 g kycklingbröstfilé
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 tsk ljus soja
5 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar

  1. Sätt på pastavatten.
  2. Skiva svampen tunt.
  3. Salta och stek den på medelvärme så att en del av vätskan försvinner.
  4. Hacka löken fint och stek den i smör på medelvärme tills den mjuknat.
  5. Salta och stek kycklingen i olja i en het panna för att ge den lite yta.
  6. Häll i pastan i pastavattnet (om koktiden är 10 minuter).
  7. Häll stekspadet från kycklingen över svampen och löken som nu får puttra i en gryta.
  8. Vispa i vetemjölet och sedan mjölk och grädde.
  9. Låt såsen tjockna.
  10. Strimla kycklingen.
  11. Smaka av såsen med soja, salt och peppar.
  12. Riv i vitlöken.
  13. Låt sedan kycklingen koka med i såsen så att den blir tillagad helt igenom.
  14. Blanda i pastan.