Underbart mjuka och goda marshmallows. Jag trodde inte det gick att göra dem så bra hemma innan jag prövade detta recept.
2 1/2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
Florsocker till formen
- Börja med att florsockra en form att hälla den färdiga smeten i.
- Vispa gelatinpulver och vatten tills det blir ljust och fluffigt.
- Koka upp sirap, socker och vatten i en kastrull.
- Låt koka under omrörning i 10 minuter.
- Tillsätt vaniljsockret i slutet för att undvika besk smak.
- Häll sockersmeten i gelatinfluffet under vispning.
- Vispa 8-10 minuter så att blandningen tredubblar sin volym.
- Häll ned blandningen i formen. Florsockra ytan och täck sedan med t ex plastfolie.
- Ställ in i kylen över natten.
- Klipp kuber av massan och vänd dem i florsocker.
- Förvara torrt!
Pröva gärna att smaksätta med t ex en hallonsås som görs genom att koka 2 dl hallon och 2 msk socker. Pressa hallonsåsen genom en sil för att bli av med kärnorna. 1 dl av hallonsåsen tillsätts under den sista vispningen av smeten.


