…kanske.
800 g vetemjöl
1 1/4 tsk salt
14 g torrjäst (1 påse)
4 msk socker
670 g rumstempererat vatten
- Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en stor skål.
- Blanda i rumstempererat vattnet och rör ihop till en deg. Den är mycket kladdig i detta läge.
- Täck med plastfolie och låt jäsa över natten i kylen (alternativt i rumstemperatur några timmar tills att den dubblat sin storlek).
- Dra degen 8-12 gånger.
- Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar.
- Värm ugnen till 225 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen.
- Häll ut degen försiktigt på en mjölad yta.
- Häll ett tunt lager mjöl ovanpå degen och platta försiktigt ut den tills den är 3 cm tjock.
- Dela degen i 12-18 delar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. (Använd gärna en degskrapa för att dela och flytta degen då den är väldigt kletig ännu).
- Spraya ovansidan av bröden med vatten om du önskar få bort den mjölade ytan. Bröden blir då blanka och fina efter gräddning.
- Häll ett par dl vatten i ugnsformen i botten av ugnen samtidigt som bröden stoppas in i ugnen.
- Grädda bröden i 10-15 minuter.
