Toppa med knaprigt bacon, rostade solroskärnor eller kanske grönkålschips.
500 g jordärtskockor
200 g potatis
2 msk smör
3 vitlöksklyftor
2 1/2 dl torrt vitt vin
4 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
1 msk färsk hackad timjan
Salt
Peppar
Antal portioner: 4
- Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar.
- Fräs med smör i en tjockbottnad kastrull.
- Finhacka vitlöken.
- Låt vitlöken fräsa med i kastrullen 30 sekunder.
- Tillsätt vinet och låt koka någon minut.
- Tillsätt vatten och buljong.
- Låt koka ca 15 minuter.
- Mixa soppan men lämna gärna några bitar.
- Tillsätt grädden och värm utan att koka.
- Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
