Knasigt och gott!
Deg
450 g vetemjöl
1 msk torrjäst
3 msk strösocker
1 tsk salt
350 g vatten (3 3/4 dl)
Fyllning
100 g korv
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Börja med att göra degen. Det bör du göra 4 timmar innan korvbullarna ska serveras. Alternativt så gör du degen kvällen innan och låter den kalljäsa i kylskåpet 8-14 timmar.
- Rör samman alla torra ingredienser.
- Blanda i vattnet.
- Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
- Dra degen en gång och låt den jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.
Gör sedan korvröran.
- Hacka eller skiva upp valfri korv i småbitar ca 1x1x1 cm.
- Blanda med hackad gul lök, hackad vitlöksklyfta och ett par matskedar rapsolja.
När degen sedan har jäst klart är det dags att göra bullarna.
- Häll försiktigt ut degen på en lätt mjölad yta och strö mjöl på ovansidan för att göra den mindre kladdig.
- Kavla ut degen
- Sprid ut korvröran på degen.
- Rulla ihop degen.
- Skär degrullen i 12-18 skivor.
- Lägg bullarna i bullformar.
- Sätt på ugnen på 225° C.
- Låt bullarna jäsa 30 minuter.
- Spraya med vatten och häll över vallmofrö eller sesamfrö om så önskas just innan gräddning.
- Grädda i 12-15 minuter.
- Platta varsamt ut degen med händerna tills den är 2-3 cm hög.
- Dela varsamt av lagom stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Använd gärna en degskrapa till detta då degen är kladdig och ömtålig.
- Låt frallorna vila ca 20 minuter innan gräddning.
- Grädda till gyllenbruna vilket tar ca 10 minuter.