Megasega!
450 g vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
10 g torrjäst
350 g vatten
Antal frallor:
- Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda i vattnet.
- Rör till en deg.
- Låt jäsa 6-10 timmar i kylen.
- Dra och vik degen 4-8 ggr.
- Låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.
- Mjöla bakbordet och häll ut degen. Mjöla lätt ovanpå degen och platta ut den till ca 2 cm tjocklek.
- Dela degen i lagom stora bitar med en degskrapa eller liknade.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225° C.
- Koka upp vatten i en vid kastrull eller stekpanna.
- Koka bröden 1 minut på varje sida.
- Lägg upp på bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.