Vackert värre!
240 g grahamsmjöl
125 g grovt rågmjöl
2 tsk honung
1 tsk salt
1/2 tsk jäst
1 3/4 dl mjölk
1/2 dl rödbetsjuice (2 rödbetor)
- Riv rödbetorna fint.
- Krama ur juicen ur rödbetorna tills du har rätt mängd juice.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda i mjölk, rödbetsjuice och ca 1/5 av de rivna och urkramade rödbetorna.
- Knåda degen i ca 5 minuter.
- Lägg degen i en bunke och täck med plastfolie. Låt vila i kylen ett dygn.
- Ta fram degen ca 20 minuter innan utbakning.
- Sätt ugnen på 175° C.
- Kavla ut degen mycket tunt, ca 1-2 mm, på ett bakplåtspapper.
- Skär degen i lagom stora bitar.
- Spraya lätt med vatten och strö över flingsalt om så önskas. Pressa fast saltet.
- Grädda mitt i ugnen tills att kanterna börjar bli bruna. Ju tunnare brödet är desto snabbare går det. Någonstans mellan 10 och 20 minuter.
- Låt svalna på galler.