Funkar även utan fetaost!
400 g pasta
200 g musselkött
2 msk rapsolja
2 msk smör
1 dl hackad persilja
4 vitlöksklyftor
Cest från 1 citron
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Salt
Antal portioner: 4
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av vätskan som musslorna ligger i. Spara till senare.
- Lägg musslorna på ett hushållspapper så att de torkar något.
- Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek musslorna på hög värme.
- Hacka vitlök och persilja.
- Sänk värmen, lägg i smör, vitlök och persilja när musslorna fått lite färg.
- Häll ganska omgående i en skvätt citron, citroncest och därefter grädde och mjölk och 1/2 dl av musselvattnet.
- Lägg pastan och 1/2 dl pastavatten i stekpannan när pastan nästan är klar.
- Låt såsen tjockna något.
- Smaka av med salt.
- Smula ner fetaosten.