Fluffig sockerkaka täckt med choklad och kokos. Förvånansvärt gott!
Sockerkaka
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
1,5 dl mjölk
Glasyr
100 g smör
6 1/2 dl florsoker
0.6 dl kakao
1 dl kokhett vatten
Antal kakor: 20 st
Sockerkakan
- Sätt ugnen på 175 °.
- Klä en ugnsform, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Smält smöret.
- Blanda mjölken i smöret och låt svalna.
- Vispa socker och ägg vitt och pösigt med en elvisp.
- Sikta ner dom torra ingredienserna i äggsmeten.
- Vänd ner smör- och mjölkblandningen.
- Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 25-30 min.
- Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
- Skär upp kakan i rutor.
Glasyren
- Smält smöret till glasyren.
- Rör ner övriga ingredienser.
- Doppa en kakbit i taget i glasyren med hjälp av en gaffel. Håll glasyren varm så att den är den lättrinnande.
- Lägg kakorna på ett galler någon minut så att överflödig glasyr rinner av innan de doppas i kokos.
Låt gärna kakorna vila någon timme innan servering.