Krämig pastasås
400 g pasta
200 g halloumi
3 hela ägg
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Antal portioner: 4
- Skär halloumi i tärningar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Stek halloumin på medelhög värme tills att den fått en gyllenbrun yta.
- Hacka eller pressa vitlöken och låt den steka med halloumin ca 20 sekunder.
- Lägg upp hallomin i en skål.
- Vispa ihop ägg, vispgrädde och parmesan, salt och peppar.
- Häll av pastan men spara några deciliter av kokvattnet.
- Blanda pastan och halloumin i stekpannan och värm på låg värme.
- Häll i ca en dl av kokvattnet i äggblandningen under vispning.
- Häll sedan äggblandningen i stekpannan och rör runt någon minut tills att en krämig sås bildats.