Så som de smakar på Liseberg.
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl standardmjölk
125 g smör
2 msk strösocker
210 g vetemjöl
3 ägg
Ett par nypor salt
Antal: ca 18
- Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
- Sänk värmen till medelhög.
- Tillsätt mjölet under omrörning och rör tills att degen är jämn och formbar.
- Lägg degen i en bunke och vispa den med elvisp i några minuter.
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en slät smet.
- Fyll en spritspåse (stjärntyll) med smeten.
- Vid fritering används en olja utan smak (t ex rapsolja) 170 °C.
- Spritsa ner smeten i den heta oljan. Klipp av smeten med sax. Se till att inte lägga i för många i taget då oljans temperatur då riskerar att sjunka för mycket.
- Fritera tills de fått en gyllenbrun färg. Ta då upp dem med en hålslev och låt hastigt rinna av på ett hushållspapper.
- Rulla dem sedan i strösocker.