Supergott bröd att ha under ost, marmelad eller ett berg av räkor.
500 g vetemjöl
14 g torrjäst
2 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 ägg
50 g smör
Antal kakor: 8-10 st
- Blanda mjöl och salt.
- Värm mjölk och socker till 40 grader.
- Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken.
- Häll över degvätskan i mjölet och lägg i ägget.
- Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis.
- Dela degen i 8-10 bitar.
- Forma runda bollar som du sedan plattar ut till runda kakor.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kladdig kan det underlätta att olja in händerna.
- Låt jäsa 45 minuter under bakhandduk.
- Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
- Nagga kakorna med en gaffel.
- Grädda i ca 10 minuter.