Min sons favoritbröd! Det säger han visserligen om allt bröd jag bakar 🙂

330 g vatten
5 g färsk jäst
6g strösocker
480 g vetemjöl
9 g salt

  1. Blanda vatten, jäst och socker tills allt löst sig.
  2. Rör ner mjöl och salt.
  3. Låt vila i 30 minuter.
  4. Sträck degen.
  5. Låt vila 30 minuter.
  6. Jäs i 2 timmar.
  7. Häll ut degen på mjölat bakbord.
  8. Dela degen i 4 bitar.
  9. Vik ihop och rulla till bollar.
  10. Låt vila i 10 minuter.
  11. Platta ut och rulla till en korv.
  12. Placera på en plåt med bakplåtspapper.
  13. Låt jäsa 30 minuter till en timme.
  14. Sätt ugnen på 230°.
  15. Sikta lite mjöl över bröden och stryk varsamt ut mjölet över dem med handen.
  16. Skär ett spår i varje bröd.
  17. Häll lite vatten i plåten.
  18. Täck plåten med ett lock och ställ in den i ugnen.
  19. Grädda i 20 minuter.
  20. Ta bort locket och grädda ytterligare 10 minuter på 200° utan lock.