Min sons favoritbröd! Det säger han visserligen om allt bröd jag bakar 🙂
330 g vatten
5 g färsk jäst
6g strösocker
480 g vetemjöl
9 g salt
- Blanda vatten, jäst och socker tills allt löst sig.
- Rör ner mjöl och salt.
- Låt vila i 30 minuter.
- Sträck degen.
- Låt vila 30 minuter.
- Jäs i 2 timmar.
- Häll ut degen på mjölat bakbord.
- Dela degen i 4 bitar.
- Vik ihop och rulla till bollar.
- Låt vila i 10 minuter.
- Platta ut och rulla till en korv.
- Placera på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa 30 minuter till en timme.
- Sätt ugnen på 230°.
- Sikta lite mjöl över bröden och stryk varsamt ut mjölet över dem med handen.
- Skär ett spår i varje bröd.
- Häll lite vatten i plåten.
- Täck plåten med ett lock och ställ in den i ugnen.
- Grädda i 20 minuter.
- Ta bort locket och grädda ytterligare 10 minuter på 200° utan lock.