En personlig favorit när det kommer till efterrätter.
10 Digestivekex
200 g Philadelphiaost
3 ägg
1 – 1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Antal portioner:
Pris per portion:
- Lägg Digestivekex i en plastpåse och mosa dem eller kör dem kort i en mixer.
- Fyll botten på en form, 20-26 cm i diameter, med löstagbar kant med de krossade kexen.
- Vispa socker, vaniljsocker och äggulor tills det blivit ett fast skum. Jag föredrar att använda den mindre mängden socker.
- Häll i färskosten och vispa snabbt ihop så att färskosten fördelas i smeten.
- Vispa grädden.
- Ta bort ca 1/2 äggvita. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Blanda först i grädden och sedan de vispade äggvitorna i den övriga smeten.
- Häll smeten över kexsmulorna.
- Frys i minst 4 timmar