Dra ut på semmelsäsongen lite till (i smyg)!

450 g vetemjöl
1 msk torrjäst
3 msk strösocker
1 tsk salt
350 g vatten (3 3/4 dl)

Fyllning
50 g rumstempererat smör
10 g nymortlad kardemumma
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl hackad mandel

  1. Rör samman alla torra ingredienser.
  2. Blanda i vattnet.
  3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Häll försiktigt ut degen på en lätt mjölad yta och strö lite mjöl på ovansidan för att göra den mindre kladdig.
  6. Dela upp degen i 4-8 bitar beroende på hur stora baguetter du vill göra.
  7. Platta ut varje del och klicka ut lite av fyllningen i mitten.
  8. Vik degen på mitten och förslut kanterna genom att klämma ihop den så att fyllningen inte kan åka ut.
  9. Vrid degen ett par varv och lägg på ett bakplåtspapper.
  10. Låt baguetterna jäsa 40 minuter innan gräddning.
  11. Spraya med vatten just innan gräddning.
  12. Grädda till gyllenbruna vilket tar 10-15 minuter.