Dra ut på semmelsäsongen lite till (i smyg)!
450 g vetemjöl
1 msk torrjäst
3 msk strösocker
1 tsk salt
350 g vatten (3 3/4 dl)
Fyllning
50 g rumstempererat smör
10 g nymortlad kardemumma
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl hackad mandel
- Rör samman alla torra ingredienser.
- Blanda i vattnet.
- Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll försiktigt ut degen på en lätt mjölad yta och strö lite mjöl på ovansidan för att göra den mindre kladdig.
- Dela upp degen i 4-8 bitar beroende på hur stora baguetter du vill göra.
- Platta ut varje del och klicka ut lite av fyllningen i mitten.
- Vik degen på mitten och förslut kanterna genom att klämma ihop den så att fyllningen inte kan åka ut.
- Vrid degen ett par varv och lägg på ett bakplåtspapper.
- Låt baguetterna jäsa 40 minuter innan gräddning.
- Spraya med vatten just innan gräddning.
- Grädda till gyllenbruna vilket tar 10-15 minuter.