Värda att baka själv istället för att köpa färdiga.
225 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/4 dl varmt vatten
2 1/2 msk rapsolja
Antal bröd: 8 små
- Blanda de torra ingredienserna.
- Koka upp vatten.
- Tillsätt vattnet och oljan till mjölblandningen och knåda snabbt ihop till en slät deg.
- Dela upp degen i 8 delar (48 g/st).
- Runddriv och kavla ut lite.
- Låt vila under kökshandduk i 15 minuter.
- Kavla ut på mjölad yta, så tunt som möjligt.
- Stek bröden i en het stekpanna. Ca 30 sekunder på ena sidan. Kortare tid på den andra sidan. Håll koll på färgen.
- Lägg upp bröden i en hög under kökshandduk för att bibehålla mjukheten.
Det går utmärkt att frysa dessa bröd.