En trevlig paj med milda smaker.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3/4 dl vatten
1/2 tsk salt
Äggstanning
100 g riven ost
4 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Peppar
Fyllning
350 g broccoli
150 g fetaost
- Skär det kalla smöret i kuber.
- Blanda med mjöl, vatten och salt.
- Knåda ihop en deg men knåda inte längre än att ingredienserna fördelats ordentligt.
- Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut pajdegen i en smörad pajform.
- Nagga degen med en gaffel.
- Förgrädda pajen tills den är lite ljusbrun, ca 8 minuter.
- Förbered fyllningen genom att skära broccolin i små buketter och fetaosten i kuber.
- Blanda riven ost, grädde, ägg, salt och peppar.
- Häll i äggstanningen i pajskalet och fördela broccoli och fetaost i äggstanningen.
- Grädda pajen ca 30 minuter tills att äggstanningen stelnat.
- Testa om pajen är stel genom att skaka på den.
