Gör din egen rostade granola till yoghurten. Serveras med fördel helt nyrostad men håller i flera veckor om den förvaras torrt.
3 dl havregryn
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl hackade mandlar
1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker eller annan sötning
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Antal portioner: 6
- Hacka mandlarna grovt.
- Rosta mandlarna i en torr och het stekpanna.
- När mandlarna fått lite färg kan övriga nötter och frön läggas i och rostas.
- Lägg de färdigrostade nötterna och fröna åt sidan.
- Häll havregryn socker i stekpannan och låt sockret smälta så att havregrynen klumpar ihop sig lite.
- Häll i de rostade nötterna och fröna.
- Strö över vaniljsocker och kardemumma.
- Ta av från plattan.
- Servera varmt eller låt svalna och förvara torrt.