Gör din egen rostade granola till yoghurten. Serveras med fördel helt nyrostad men håller i flera veckor om den förvaras torrt.

3 dl havregryn
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl hackade mandlar
1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker eller annan sötning
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Antal portioner: 6
  1. Hacka mandlarna grovt.
  2. Rosta mandlarna i en torr och het stekpanna.
  3. När mandlarna fått lite färg kan övriga nötter och frön läggas i och rostas.
  4. Lägg de färdigrostade nötterna och fröna åt sidan.
  5. Häll havregryn socker i stekpannan och låt sockret smälta så att havregrynen klumpar ihop sig lite.
  6. Häll i de rostade nötterna och fröna.
  7. Strö över vaniljsocker och kardemumma.
  8. Ta av från plattan.
  9. Servera varmt eller låt svalna och förvara torrt.