Denna gröt mättar ordentligt tack vare en stor andel mandlar och solrosfrö.
1 dl havregryn
1/2 dl grovhackade mandlar
1/2 dl solrosfrö
2 kryddmått salt
1 tsk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 1/2 dl vatten
1 tsk smör
Antal portioner: 2
Pris per portion: 4 kr
- Rosta de hackade mandlarna lätt i en stekpanna.
- Rosta sedan solrosfrö (Lätt att bränna någon av dem om man försöker rosta dem samtidigt)
- Blanda havregryn, rostade mandlar, rostade solrosfrön, salt, socker, vaniljsocker, kardemumma, kanel och vatten i en kastrull.
- Koka upp och låt sedan puttra på medelhög värme tills konsistensen är bra (ca 3 minuter).
- Rör i en liten klick smör.
Servera gärna med skivade äpplen eller färska bär.