Tillbehör till en soppa.

350 g vetemjöl
12 g färskjäst
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt

FÖRSLAG PÅ FYLLNING

Tomatsås
Ost
Basilika

  1. Blanda mjölet och saltet.
  2. Lös upp jästen i vattnet (ca 40°) och häll det i mjölet. 
  3. Knåda minst 10 minuter till en smidig deg. 
  4. Låt jäsa 40 minuter. 
  5. Dela degen i 8-10 bitar.
  6. Forma till runda bollar. 
  7. Täck med bakduk. 
  8. Ställ in en plåt i ugnen och sätt ugnen på 250 grader. 
  9. Kavla ut degbollarna till 3 mm tunna runda plattor.
  10. Lägg på fyllning och vik in kanterna så att de möts i mitten.
  11. Vänd brödet upp och ner och kavla ut till en tunn kaka.
  12. Lägg ut på bakplåtspapper och pensla med olja
  13. Baka i ugnen i 7-9 minuter.