Megasega!

450 g vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
10 g torrjäst
350 g vatten

Antal frallor:
  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Blanda i vattnet.
  3. Rör till en deg. 
  4. Låt jäsa 6-10 timmar i kylen.
  5. Dra och vik degen 4-8 ggr.
  6. Låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur. 
  7. Mjöla bakbordet och häll ut degen. Mjöla lätt ovanpå degen och platta ut den till ca 2 cm tjocklek. 
  8. Dela degen i lagom stora bitar med en degskrapa eller liknade. 
  9. Låt jäsa ca 30 minuter. 
  10. Sätt ugnen på 225° C.
  11. Koka upp vatten i en vid kastrull eller stekpanna. 
  12. Koka bröden 1 minut på varje sida.
  13. Lägg upp på bakplåtspapper.
  14. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.