Sjukt gott!

250 g torra kikärtor
150 g gul lök
5 vitlöksklyftor
3 dl hackad persilja
2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat

Antal portioner: 4
  1. Blötlägg kikärtorna i minst 12 timmar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Mixa lök, vitlök, persilja till en slät pasta.
  4. Mixa kikärtorna till en grynig smet.
  5. Blanda kikärtorna med alla övriga ingredienser och blanda tills det blir en smulig och lite klibbig smet. Tillsätt eventuellt lite vatten.
  6. Hetta upp olja till 180° C i en fritös eller kastrull.
  7. Forma bollar eller puckar av smeten. Om den faller isär kan man blanda i runt en deciliter vetemjöl för att binda ihop smeten.
  8. Fritera tills fin gyllenbrun yta uppnåtts. Det tar 3-5 minuter.