Makalöst luftiga frallor.
2 msk mjöl
2 msk vatten
2 msk mjölk
Antal frallor: 10 st
Pris per fralla: 2 kr
- Blanda
- Värm på medelvärme under kontinuerlig vispning tills att ingredienserna format en ganska fast pasta (tangzhong).
120 g mjölk
1 msk torrjäst
- Värm mjölken till 32-35 grader och blanda i jästen
- Låt stå 10 minuter
320 g mjöl
2 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
3 msk/42 g rumstempererat smör
- Blanda mjöl, socker, salt.
- Blanda i ägg, mjölk- och jästblandningen och tangzhongen.
- Knåda ca 5 minuter.
- Blanda i smör gradvis och fortsätt knåda tills att smöret är ordentligt inarbetat.
- Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa under plastfolie i 1-2 timmar (tills att degen dubbat sin storlek).
- Forma runda bullar. Ca 80 g deg/bulle.
- Låt jäsa under bakduk eller i ett litet utrymme som exempelvis under en plastlåda i 2-3 timmar. Ha tålamod! De ska dubbla sin storlek under jäsningen och om man gräddar dem för tidigt så blir de inte så fluffiga.
- Om frön önskas på frallorna finns flera möjliga val. Förslagsvis sprayas de med vatten ur en blomspruta och sedan strös vallmofrön över dem.
- Värm ugnen till 190 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen.
- Häll ett par dl vatten i ugnsformen i botten av ugnen när bröden stoppas in.
- Grädda till gyllenbruna (ca 10 minuter på 190 grader C).
Övernattfrallor
Följ instruktionerna här ovan. När frallorna formats ställs de in på en plåt i kylen och får jäsa över natten. Ta fram plåten och grädda enligt ovan.