En hemlagad tappning av en klassisk GB-glass.
CHOKLADKEX
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 äggula
GLASS
Gör en egen vaniljglass eller använd vanlig paketglass.
GLASSEN
- Sprid ut glassen på ett bakplåtspapper i en stor form.
- Glassen ska bli en skiva som är ca 2 cm tjock.
- Täck med bakplåtspapper och ställ i frysen.
- Skär ut samma form som på kexen och bygg sedan ihop glassarna.
KEXEN
- Vispa smör, socker och salt fluffigt.
- Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker och lägg även i äggulan.
- Knåda ihop till en jämn deg.
- Plasta in degen och låt den vila i kyl 30 minuter eller mer.
- Sätt ugnen på 175° C.
- Kavla ut till en 3-4 mm tjock platta.
- Skär ut den form du önskar ha på dina glassar.
- Lägg ut på bakplåtspapper, nagga med gaffel och grädda i ugnen i 15 minuter.