De krispigaste, krämigaste och ljuvligaste potatisarna du någonsin smakat.
Mjölig potatis
2-3 dl rapsolja
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
1/2 tsk bakpulver
Salt
Peppar
Pris per portion:
- Fräs vitlök och timjan i olja.
- Sätt ugnen på 180-190° C.
- Koka potatisen i välsaltat vatten tills den är nära överkokt och nästan faller söner. Låt vattnet koka upp innan potatisen hälls i. Man kan även ha bakpulver i vattnet vilket ger extra krispighet i slutresultatet.
- Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
- Kasta runt potatisen lite så att ytan blir mycket kladdig.
- Olja botten av en ugnsform och lägg i potatisen.
- Häll den smaksatta oljan över potatisen och arbeta in oljan i potatisen med händerna.
- Salta och peppra.
- Tillaga potatisen i ugnen 50 minuter till en timme.
- Efter 40 minuter tas formen ur ugnen och alla potatisar plattas till något.
- Sedan färdiggräddas de de kvarvarande minutrarna i ugnen.