En havsig soppa.
1/2 fänkålshuvud
2-3 gula lökar
2 msk smör
1 msk strösocker
2 tsk paprikapulver
4 potatisar
3 vitlöksklyftor
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
400 g torsk och lax
200 g räkor
4 salladslökar
Antal portioner: 4
- Finhacka fänkålen och strimla löken.
- Stek i smör på medelhög värme tills löken är genomskinlig.
- Häll i socker och paprikapulver.
- Hacka potatisen i små bitar och lägg i grytan.
- Häll över vattnet och ha i buljong och vitlök.
- Koka ca 10 minuter tills potatisen är klar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ha i fisken ett par minuter.
- Häll i räkorna och hackad salladslök.
- Låt räkorna bara bli varma.
- Servera gärna med aioli och nybakt bröd.