Glutenfritt.

1 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl sesamfrö
1 1/2 dl linfrö
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl solrosfrö
3/4 tsk salt
3/4 dl rapsolja
3 dl vatten
1 msk flingsalt till ytan

Receptet räcker till 2 plåtar
Mängd knäckebröd: 550 g
  1. Blanda alla torra ingredienser utom flingsaltet i en stor skål.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Blanda oljan och det kokande vattnet i övriga ingredienser.
  4. Låt svälla i 15 minuter.
  5. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper.
  6. Lyft bort det övre bakplåtspappret och strö över flingsalt. Lägg tillbaka bakplåtspappret och kavla en gång över hela så att flingsaltet fastnar i smeten.
  7. Grädda på 150 ° C i 45 minuter (det kan krävas 60 minuter om brödet inte är väldigt tunt). Två plåtar kan gräddas samtidigt. Den som står under kan behöva vara inne några minuter längre för att få färg.