Fantastiskt smakrik trots sin enkelhet.
500 g champinjoner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
3 dl standardmjölk
1-2 dl vatten
Ljus soja
Salt
Svartpeppar
- Skiva champinjonerna så tunt som möjligt.
- Sprid ut dem på en plåt.
- Salta lätt.
- Ställ in i varmluftsugn på 150°C.
- Låt champinjonerna torka ut men inte brännas. Det tar ca 1 timme.
- Hacka den gula löken fint.
- Stek i smör på medelvärme tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Stek champinjonflarnen i en klick smör och salta dem.
- Riv eller pressa vitlöken och låt den steka med i ca 1 minut.
- Häll över champinjonerna i löken.
- Tillsätt rödvinsvinäger och mjöl och rör runt ordentligt.
- Häll i mjölk och vatten och låt koka upp under omrörning. Tillsätt mer vatten om soppan är för tjock.
- Smaka av med en liten skvätt soja, salt och peppar.