Snabb och enkel tomatsoppa.
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 msk rödvinsvinäger
1 msk hackad färsk basilika
1 tsk torkad timjan
1 burk krossade tomater
Nymalen svartpeppar
3/4 tsk salt
1 tsk ljus soja
2 tsk honung
- Sätt på pastavatten.
- Hacka löken grovt.
- Stek i smör på medelvärme tills den mjuknat och blivit lite genomskinlig.
- Koka ca 200 g risoni i saltat vatten.
- Tillsätt vitlöksklyftor, tomatpuré, paprikapulver, rödvinsvinäger och stek någon minut.
- Tillsätt sedan krossade tomater, kryddor och honung.
- Koka på medelvärme ca 10 minuter.
- Smaka av och mixa sedan.
- Häll upp soppa i skålar och lägg i risoni.