Höstig och värmande maträtt som går snabbt att färdigställa om man väl sett till att ha tillagat köttet i god tid.
1 kg benfri fläskkarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 morot
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 1/2 tsk malen svartpeppar
3 tsk torkad timjan
1 msk muscovadosocker
1 msk salt
2 msk tomatpuré
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
Antal portioner: 4
Tillagning i ugn
- Starta ugnen, 150 °.
- Skala och hacka lök, vitlök och morot.
- Blanda kryddorna samt socker och gnid in köttet med blandningen.
- Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock.
- Blanda tomatpuré, buljongtärning och vatten och häll det i botten av formen.
- Lägg löken och morötterna över köttet.
- Tillaga mitt i ugnen i 4-5 timmar.
Tillagning i slowcooker
- Skala och hacka lök, vitlök och morot.
- Blanda kryddorna samt socker och gnid in köttet med blandningen.
- Häll en msk olja i botten på slowcookern.
- Lägg köttet i slowcookern.
- Blanda tomatpuré, buljongtärning och vatten och häll det i botten av formen.
- Lägg löken och morötterna över köttet.
- Tillaga på läge ”High” i 4-5 timmar eller läge ”Low” i 10-12 timmar.