Matmagi!
400 g pasta
300 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 msk rödvinsvinäger
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
2 tsk soja
Salt
Några ml tryffelolja
Antal portioner: 4
- Skiva champinjonerna i ca halvcentimetertjocka skivor eller riv dem på ett rivjärn om du föredrar små svampbitar.
- Salta dem och stek dem på medelhög värme så att en del av vätskan försvinner ur dem.
- Avsluta med att höja värmen och hälla i lite smör i pannan till de får lite färg.
- Lägg i vitlöken men låt den bara steka med några sekunder.
- Häll upp champinjonerna i en skål.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka löken och stek den på medelhög värme i smör.
- Häll i rödvinsvinägern.
- Tillsätt mjölet till löken under vispning med en handvisp.
- Häll i mjölken och grädden under fortsatt omrörning.
- Tillsätt sojan.
- Salta efter smak.
- Droppa i 2-3 ml tryffelolja och smaka av innan du tar i mer så att tryffelsmaken blir lagom stark.