Det går även bra med entrecote eller ryggbiff.
400 g pasta (gärna tagliatelle)
400 g oxfilé
200 g champinjoner
Salt
Smör
4 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
4 dl grädde
1 tsk soja (ungefär)
Färsk persilja, timjan eller andra örter
- Förbered köttet genom att salta det och låta det ligga i en påse tillsammans med hackad vitlök i rumstemperatur en timme innan tillagning.
- Sätt på pastavatten.
- Skiva champinjonerna tunt eller riv dem på ett rivjärn.
- Salta och stek dem på medelhög värme så att en stor del av vätskan försvinner ur dem.
- Under tiden som svampen ligger i pannan steks köttet. Torka bort vitlök och fukt från köttet och stek det i en het panna med smör så att det får en fin stekyta.
- Låt köttet vila på en skärbräda.
- Salta pastavattnet och häll i pastan.
- När mycket av svampens vätska avdunstat: Höj värmen och häll i lite smör i pannan och stek tills att champinjonerna får lite färg.
- Finhacka vitlöken och låt den steka med några sekunder.
- Tillsätt mjölet under vispning med en handvisp.
- Häll i mjölken och grädden under fortsatt omrörning.
- Smaka av med soja och salt.
- Skär köttet i tunna strimlor.
- Blanda pastan och köttet med såsen.
- Häll över färska örter.