Hård och knaprig yta men ett mjukt inre.

600 g vatten
10 g torrjäst
1/2 dl strösocker
2 tsk salt
150 g havregryn
200 g yoghurt
60 g riven morot
80 g riven potatis
600 g vetemjöl
Blandade fröer

Antal frallor: 14-18 st
  1. Blanda vatten, socker, jäst och salt i en bunke.
  2. Häll i havregryn, yoghurt, rivna morötter och potatis och blanda.
  3. Blanda i mjölet och rör ihop till en jämn deg..
  4. Strö över blandade fröer.
  5. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
  6. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en ugnsform i botten av ugnen.
  7. Klicka ut degen på ett bakplåtspapper. 14-18 klickar.
  8. Samtidigt som frallorna ställs in i ugnen häller du 2-3 deciliter vatten i ugnsformen i botten av ugnen för att skapa ånga.
  9. Grädda 15-20 minuter.