Tillbehör till en soppa.
350 g vetemjöl
12 g färskjäst
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
FÖRSLAG PÅ FYLLNING
Tomatsås
Ost
Basilika
- Blanda mjölet och saltet.
- Lös upp jästen i vattnet (ca 40°) och häll det i mjölet.
- Knåda minst 10 minuter till en smidig deg.
- Låt jäsa 40 minuter.
- Dela degen i 8-10 bitar.
- Forma till runda bollar.
- Täck med bakduk.
- Ställ in en plåt i ugnen och sätt ugnen på 250 grader.
- Kavla ut degbollarna till 3 mm tunna runda plattor.
- Lägg på fyllning och vik in kanterna så att de möts i mitten.
- Vänd brödet upp och ner och kavla ut till en tunn kaka.
- Lägg ut på bakplåtspapper och pensla med olja
- Baka i ugnen i 7-9 minuter.
