Man hade ju önskat att den blev blå!
1 kg ekologiska citroner
7 dl strösocker
1 liter vatten
2 dl blåbär
2 dl vatten
1 dl socker
Mängd färdig saft: 1,3 liter
- Skölj citronerna.
- Skala bort det gula av skalet med potatisskalare. Skär bort det vita på skalet, det ger annars en besk bismak till saften.
- Pressa saften ur citronerna och gröp ur så mycket som möjligt av fruktköttet.
- Koka upp socker och vatten och rör tills sockret löst sig.
- Blanda citronskal, citronsaft och fruktkött i en stor bunke.
- Häll det varma sockervattnet över citronerna.
- Låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten.
- Dagen efter kokas blåbär, socker och vatten på svag värme tills att hälften av vätskan försvunnit.
- Blanda citronsaft och blåbärssaft.
- Koka glasflaskor i 10 minuter för att sterilisera dem.
- Sila av saften och häll upp på flaskorna.