Mjuka frukostbröd med valfri fyllning.
900 g vetemjöl
2 tsk salt
4 msk strösocker
14 g torrjäst
350 g vatten
350 g mjölk
60 g flytande smör
Antal bröd: 20 st
- Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en stor skål.
- Blanda i vattnet, mjölken och smöret och rör ihop till en deg. Den är mycket kladdig i detta läge.
- Täck med plastfolie och låt jäsa en timme.
- Dra och vänd degen 8-12 gånger.
- Täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp i 20 lika stora bitar, ca 80 g/st.
- Kavla ut varje degbit till en rektangel, 1/2 cm tjock.
- Skär remsor på den ena sidan av rektangeln.
- Häll på fyllning på den oskurna delen och rulla ihop till en giffel.
- Låt bröden jäsa under bakduk i 1 timme.
- Värm ugnen till 225 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen.
- Häll ett par dl vatten i ugnsformen när bröden stoppas in i ugnen.
- Grädda bröden i 10-15 minuter.