En kaka med lite friskhet i smaken.
En tårtbotten
Kokostopping
50 g smör
250 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft
1/2 tsk citronzest
2 1/2 dl kokos
Fyllning
7 dl vaniljkräm
400 g konserverad ananas
2 msk citronsaft
- Blanda alla ingredienser utom kokosen till toppingen.
- Vispa ihop till en jämn smet.
- Vispa sedan i kokosen.
- Häll upp toppingen i en spritspåse.
- Lägg ett lager av sockerkaksbotten på ett serveringsfat.
- Blanda ner citronsaft i den konserverade ananasen.
- Ta upp frukten ur citron- och ananasjuicen.
- Häll hälften av citron- och ananasjuicen över sockerkaksbotten.
- Lägg sedan på vaniljkräm.
- Fortsätt med ett lager ananasbitar.
- Lägg på nästa lager av sockerkaksbotten.
- Häll över resten av ananasjuicen.
- Lägg på vaniljkräm och ananasbitar.
- Lägg sista sockerkakslagret på plats.
- Spritsa ut ett lager av kokostoppingen på hela tårtan.
- Strössla kokos över.
Kakan är mycket godare om den får vila över natten i kylen.