Ett av många goda vegetariska alternativ att fylla piroger med.
Degen
780 g vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 1/2 msk torrjäst
50 g smör
5 dl mjölk
Svampfyllningen
mm
mm
Antal piroger: 24 st
- Blanda alla torra ingredienser.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta bort från värmen och tillsätt mjölken.
- Värm till 40° C.
- Blanda degvätskan och mjölblandningen och knåda till en smidig deg.
- Låt jäsa i en bunke övertäkt med plastfolie i 30 minuter.
- Gör fyllningen under tiden för jäsning.
- Dela upp degen i 16 bitar
- Forma runda bollar och kavla sedan ut till cirklar.
- Lägg på fyllning.
- Vik över degen och tryck ihop kanten med en gaffel.
- Låt vila i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225° C.
- Pensla med ägg.
- Grädda i ugn i ca 15 minuter.
Pirogerna går bra att frysa. Tina i ugnen.