Lyxfrukost!
600 g vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 msk bakpulver
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
150 g smör
3 1/2 dl mjölk
100 g frysta hallon (2 1/2 dl)
Antal scones: 3 stora kakor, 12 st bitar
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda i smöret. Det är oftast enklast att arbeta in det med händerna.
- Blanda i mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
- Blanda hallonen med lite vaniljsocker.
- Dela degen i tre.
- Platta ut varje bit, häll i hallon, vik ihop och platta till.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Med fuktade händer slipper du fastna i degen som är ganska klibbig.
- Låt vila i 20 minuter.
- Nagga kakorna med en gaffel och dela dem med en kniv.
- Grädda på 225 grader i 12-15 minuter.