Lyxfrukost!

600 g vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 msk bakpulver
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
150 g smör
3 1/2 dl mjölk
100 g frysta hallon (2 1/2 dl)

Antal scones: 3 stora kakor, 12 st bitar 
  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Blanda i smöret. Det är oftast enklast att arbeta in det med händerna.
  3. Blanda i mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
  4. Blanda hallonen med lite vaniljsocker.
  5. Dela degen i tre.
  6. Platta ut varje bit, häll i hallon, vik ihop och platta till.
  7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Med fuktade händer slipper du fastna i degen som är ganska klibbig.
  8. Låt vila i 20 minuter.
  9. Nagga kakorna med en gaffel och dela dem med en kniv.
  10. Grädda på 225 grader i 12-15 minuter.