Stående inslag till alla svenska högtider.
4 medelstora fasta potatisar
2 ägg
28 g ansjovisfiléer
2 msk finskuren gräslök
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad schalottenlök
1 msk finskuren dill
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk worcestershiresås
2 msk kaviar
Salt
Svartpeppar
Portioner: 4
- Koka potatis och ägg och låt dem svalna.
- Skala och hacka ägg (dela på längden och på bredden med en äggskärare).
- Dela potatisarna i kuber (1/2 x 1/2 cm)
- Hacka gräslök, dill, vitlök och schalottenlök fint.
- Blanda allt med de kvarvarande ingredienserna i en stor bunke så blir det enkelt att röra om ordentligt.
- Lägg upp i serveringsskål och garnera med gräslök, rödlök, kaviar…
Gubbröran görs med fördel dagen innan den ska ätas.