Stående inslag till alla svenska högtider.

4 medelstora fasta potatisar
2 ägg
28 g ansjovisfiléer
2 msk finskuren gräslök
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad schalottenlök
1 msk finskuren dill
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk worcestershiresås
2 msk kaviar
Salt
Svartpeppar

 Portioner: 4
  1. Koka potatis och ägg och låt dem svalna.
  2. Skala och hacka ägg (dela på längden och på bredden med en äggskärare).
  3. Dela potatisarna i kuber (1/2 x 1/2 cm)
  4. Hacka gräslök, dill, vitlök och schalottenlök fint.
  5. Blanda allt med de kvarvarande ingredienserna i en stor bunke så blir det enkelt att röra om ordentligt.
  6. Lägg upp i serveringsskål och garnera med gräslök, rödlök, kaviar…

Gubbröran görs med fördel dagen innan den ska ätas.