Heta, smakrika korvar!

300 g Portabellochampinjoner
Salt
100 g kikärtor
200 g riven mozzarella
4 ägg
4 msk vetemjöl
40 g ströbröd
1 tsk timjan
1 msk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk rökt paprikapulver
1 1/2 tsk cayennepeppar
1 1/2 tsk chiliflakes

Antal korvar: 10 st á 80 g
800 g korvsmet
  1. Hacka svampen ganska fint.
  2. Salta och stek svampen i smör.
  3. Mosa kikärtorna med en gaffel.
  4. Blanda svampen med kikärtor, mozzarella, ägg, mjöl och ströbröd samt kryddorna.
  5. Låt smeten stå i 30 minuter.
  6. Forma korvar genom att rulla dem på en skärbräda med lätt mjölad yta.
  7. Stek korvarna på medelhög värme tills att en gyllenbryn yta bildats.

Det är svårt att grilla dessa korvar men om man steker dem lätt först så håller de ihop tillräckligt bra för att ligga på en grill. Man kan förbereda dem inför grillning dagen innan.