Potato buns! Testvinnare! Bästa hamburgerbrödet!
3 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 dl potatismospulver
10 g torrjäst
30 g strösocker
660 g vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör
16 bröd
- Värm mjölk och vatten till 40°.
- Blanda potatismospulver, jäst och socker i en bunke.
- Blanda i den varma vätskan.
- Blanda i 100 g av mjölet och saltet.
- Blanda sedan i resterande mjöl och knåda ihop degen.
- Tillsätt sedan ägg och smör och knåda i 5-10 minuter.
- Låt jäsa en timme i en oljad bunke.
- Dela degen i 85 g bitar och runddriv dem till runda bullar.
- Platta ut dem något och låt dem jäsa under bakduk i 1 1/2 timme.
- Pensla med ägg.
- Häll in ett par deciliter vatten på en plåt i botten av ugnen innan bullarna ställs in.
- Grädda dem i 220° varmluft i 10-12 minuter.