Potato buns! Testvinnare! Bästa hamburgerbrödet!

3 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 dl potatismospulver
10 g torrjäst
30 g strösocker
660 g vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör

16 bröd
  1. Värm mjölk och vatten till 40°.
  2. Blanda potatismospulver, jäst och socker i en bunke.
  3. Blanda i den varma vätskan.
  4. Blanda i 100 g av mjölet och saltet.
  5. Blanda sedan i resterande mjöl och knåda ihop degen.
  6. Tillsätt sedan ägg och smör och knåda i 5-10 minuter.
  7. Låt jäsa en timme i en oljad bunke.
  8. Dela degen i 85 g bitar och runddriv dem till runda bullar.
  9. Platta ut dem något och låt dem jäsa under bakduk i 1 1/2 timme.
  10. Pensla med ägg.
  11. Häll in ett par deciliter vatten på en plåt i botten av ugnen innan bullarna ställs in.
  12. Grädda dem i 220° varmluft i 10-12 minuter.