Servera till en gryta eller fyll med grillade grönsaker och kött!
550 g vetemjöl
10 g torrjäst
2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
240 g vatten
190 g yoghurt 3 % fetthalt
Ca 10 bröd
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda yoghurt och vatten och värm det till 40° C.
- Blanda i vätskan i mjölblandningen.
- Knåda till en smidig deg. Det tar 5-10 minuter.
- Forma en boll och dela upp degen i 8-12 bitar beroende på hur stora bröd som önskas. Om de ska gräddas i en stekpanna är det bra att inte göra för stora så att de får plats i pannan.
- Runddriv degbitarna till bollar.
- Lägg upp dem på ett oljat bakplåtspapper. Rulla runt dem lite så att de täcks av olja.
- Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och täck sedan med en bakhandduk.
- Låt jäsa en timme.
- Kavla ut tunt och stek varje bröd på hög värme i ett par minuter.
Pensla gärna med persiljesmör.