Kryddigt och bubbligt!

Färsk ingefära
Socker
Vatten

Mängd färdig dryck: 2,1 liter
  1. Blanda 5 dl vatten, 2 msk strösocker och 2 msk finhackad eller riven ingefära.
  2. Rör runt tills att sockret löst sig.
  3. Låt stå i en glasburk täckt med tyg i rumstemperatur i 24 timmar.
  4. Lägg till 2 msk strösocker och 2 msk riven ingefära dagligen tills att den blir aktiv och bubblig.
  5. Koka 2 liter vatten, 3 1/4 dl strösocker och 3/4 dl riven ingefära i 5-8 minuter.
  6. Låt svalna till rumstemperatur.
  7. Sila genom en fin silduk.
  8. Tillsätt 1 1/4 dl av den aktiva ingefärsvätskan. Låt den silas genom silduken.
  9. Tillsätt juicen av 3 citroner. Även denna genom silduken.
  10. Häll upp på flaskor.
  11. Låt stå i rumstemperatur i 3-6 dagar. Öppna dagligen för att ta bort en trycket som bildas och för att se när lagom bubblighet är uppnådd.
  12. Ställ sedan in i kylen. Därefter behöver man inte lätta på trycket dagligen .

För att hålla ingefärsstarten vid liv kan du fortsätta att mata den med 2 msk strösocker och 2 msk riven ingefära. Antingen dagligen i rumstemperatur eller en gång i veckan om du förvarar den i kylskåp. Ta bort någon deciliter och ersätt med nytt vatten vid varannan matning.

Återaktivera ingefärsstarten genom att ta ut den ur kylen och mata den dagligen.