Nötter i bröd är gott och ger ett trevligt tuggmotstånd.
450 g vetemjöl
1 msk torrjäst
3 msk strösocker
1 tsk salt
350 g vatten (3 1/2 dl)
2 dl valnötter
- Rör samman alla torra ingredienser utom nötterna.
- Blanda i vattnet.
- Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
- Dela valnötterna i 2-4 delar.
- Blanda nötterna i degen samtidigt som du drar och sträcker degen 4-8 ggr.
- Låt jäsa i rumstemperatur 1-2 timmar. Ungefär till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll försiktigt ut degen på en lätt mjölad yta och strö mjöl på ovansidan för att göra den mindre kladdig.
- Platta varsamt ut degen med händerna tills den är 2-3 cm hög.
- Dela varsamt av lagom stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Använd gärna en degskrapa till detta.
- Låt frallorna vila ca 20 minuter innan gräddning.
- Spraya med vatten och häll över eventuella fröer just innan gräddning.
- Grädda till gyllenbruna vilket tar ca 14 minuter.