Riset ligger ytterst på sushirullen. Gärna täckt med rostade sesamfrön eller något frasigt tillbehör.

  1. Lägg ut bambumattan med den blanka sidan uppåt.
  2. Lägg ett noriblad med den blanka sida nedåt på bambumattan.
  3. Fukta händerna.
  4. Ta upp ris i händerna och forma till en boll.
  5. Tryck ut riset på noribladet. Se till att hela bladet täcks av ris.
  6. Strö över sesamfrön eller annat som du önskar på utsidan. Tryck fast lite med handen.
  7. Vänd på noribladet.
  8. Lägg på fyllningen.
  9. Rulla ihop noribladet till en rulle. Se till att hålla emot fyllningen med fingrarna så att rullen inte blir för lös.
  10. Se till att en del av noribladet möter den andra sidan av bladet.
  11. Tryck ihop rullen ordentligt med hjälp av mattan.
  12. Dela rullen i 8 bitar.