Förbered dagen innan och njut av nybakat bröd till frukost med minimal tidsinsats. Just dessa frallor blir fluffiga inuti och sega på ytan.
900 g starkt vetemjöl Tipo 00
1 1/2 tsk salt
2 msk strösocker
14 g torrjäst
750 g vatten
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda sedan i vattnet.
- Rör ihop till en jämn deg.
- Låt jäsa 45-60 minuter i bunke övertäckt med plastfolie.
- Dra och vänd degen och låt den sedan jäsa ytterligare 45-60 minuter i bunken övertäckt med plastfolie. Detta moment upprepas 2-5 gånger beroende på hur mycket tid man har. Ju fler gånger man gör det desto segare frallor får man i slutändan.
- Häll sedan ut degen på en mjölad yta. Ta 80-100 g av degen till varje fralla. Bygg upp en spänning i degbiten genom att sträcka och dra den när du formar frallan.
- Placera frallorna på ett bakplåtspapper med gott om utrymme mellan varje fralla så att de inte jäser ihop.
- Låt jäsa i kylen 6-18 timmar.
- Ta ut frallorna ur kylen. Ställ in en långpanna långt ner i ugnen. Sätt ugnen på 225° C.
- Ställ in bröden i ugnen och häll samtidigt ett par till tre deciliter vatten i ugnsformen i botten av ugnen för att skapa ånga.
- Grädda bröden i 12-16 minuter. Håll koll och ta ut dem när de har fått lagom färg.