Gör en stor laddning. Perfekt att äta till lunch dagen efter.
400 g blandfärs
3 gula lökar
1 dl finhackad rotselleri
2 dl hackad fänkål
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 msk strösocker
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 msk soja
1 tsk riven ingefära
Bechamelsås
3 msk smör
5 msk vetemjöl
1 liter mjölk
100 g ost
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
- Blanda i mjölet.
- Häll i mjölken under kontinuerlig omrörning. Först lite i taget, sedan fortare.
- Bechamelsåsen kokar upp och tjocknar efter någon minut. Man kan hälla i ytterligare mjöl om den inte tjocknar.
- Tillsätt riven ost och rör ner den i såsen.
Montering och gräddning
- Börja hälla ett lager av bechamel/ostsåsen i botten av en ugnsfast form.
- Varva sedan pastaplattor, vegosås och bechamelsås tills att formen blir fylld.
- Avsluta med ett såslager och toppa med riven ost.
- Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.